Латвийската служба по въпросите на гражданството и миграцията (PMLP) е наредила

...
Латвийската служба по въпросите на гражданството и миграцията (PMLP) е наредила
Коментари Харесай

Латвия изгони 27 руски граждани от страната

Латвийската служба по въпросите на поданството и миграцията (PMLP) е наредила на 27 съветски жители да изоставен балтийската страна. Заповедите са издадени въз основа на промените в Закона за имиграцията и към момента не е употребявано физическо наложително експулсиране, съобщи министърът на вътрешните работи Ричард Козловскис.

Около 500 съветски жители, които не са изпълнили условията на поправките в закона и не са показали никакви документи за приемане на позволение за престояване в Латвия, са напуснали страната сами, сподели още той пред латвийското издание LSM. 

Измененията в Закона за имиграцията, признати през 2022 година и влезнали в действие от 2 септември 2023 година, анулират автоматизираното позволение за престояване в Латвия на лица, получили съветско поданство след 2003 година За да получат нов статут на непрекъснато пребиваващ в Европейски Съюз в Латвия, те би трябвало да подадат редица документи, в това число документ за притежаване на латвийски език най-малко на равнище A2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР